Η πρόληψη της θερμοπληξίας

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Το φάσμα των κλινικών εκδηλώσεων από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες είναι  ευρύ και περιλαμβάνει τις κράμπες, την κεφαλαλγία, την αδυναμία, την δια­ταραχή της συνείδησης, την διαστροφή συμπεριφο­ράς, την δύσπνοια, τις δερματικές αλλοιώσεις, την θερμοπληξία που εκδηλώνεται με  πυρετό. Τα παθο­λογικά αυτά συμπτώματα είναι συχνά κατά το καλο­καίρι και μπορεί να απειλήσουν ακόμα και την ζωή.

Κατά την διάρκεια των ζεστών ημερών, αναγκαίο εί­ναι να αποφεύγονται η έκθεση στον ήλιο, οι μετακινή­σεις, η επίπονη άσκηση, το αλκοόλ, τα βαριά γεύμα­τα. Οι καλύτερες ώρες για περπάτημα, άσκηση ή έκθεση στον ήλιο, είναι το πρωί πριν τις 10.30 και μετά τις 18.00. Συνιστώνται επαρκής λήψη νερού, δροσερά μπάνια κατά την διάρκεια της ημέρας, ανοι­χτόχρωμα ρούχα.

Οι χρονίως πάσχοντες ενδέχεται να χρειάζονται τρο­ποποίηση της φαρμακευτικής αγωγής.

Οι έγκυες, τα μωρά,  οι ηλικιωμένοι, οι πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικά νοσήματα, γενικευμένες δερματικές νόσους, αφυδάτωση,  σοβαρή υπόταση, κακοήθη υπέρταση καλό είναι να παραμένουν μόνιμα σε καλά κλιματιζόμενα δωμάτια κατά την διάρκεια των ημερών με καύσωνα. 

Share
Γράφει η Δρ. Αν. Μοσχοβάκη, 24ωρη γραμματεία ( 2106252770 και 2107457028).
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution